Bij Actina is er altijd wel gelegenheid om een duikje te maken. Hieronder vind je een overzicht van de plaatsen die we aandoen met een omschrijving en het vereiste brevet.

Plaats Brevet Omschrijving
Barges
Doornik
1*D Steengroeve met een maximum diepte van 40m waar we nagenoeg elke zaterdag namiddag naartoe trekken. Regelmatig wordt hier ook op andere dagen gedoken. Het is de ideale plek voor een ontspannende duik en om proeven af te leggen.
Gavers
Harelbeke
1*D Leemgroeve met een maximum diepte van 15m waar het ganse jaar door gedoken wordt behalve van 15 dec tot 15 feb om de vogels hun winterrust te gunnen. Een prima geschikte plek voor de eerste duiken.
Oosterschelde
Nederland
2*D
(1*D)
Deze afgesloten arm van de Schelde staat in verbinding met de Noordzee en laat ons toe te duiken in zout water tot 50m diepte. Er zijn vele verschillende duikplekken voorhanden in verschillende moeilijkheidsgraden.
Clubreis 2*D
(1*D)
Elk jaar wordt een clubreis georganiseerd naar het buitenland. Voorbije bestemmingen zijn onder andere Estartit aan de Spaanse Costa Brava, duikcruise op de Egyptische Rode Zee...
Wrakduiken
Noordzee
3*D
(2*D mits toestemming duikverantwoordelijke)
Enkele malen per jaar varen we uit vanuit Nieuwpoort om enkele duiken te maken op vergane schepen op de Noordzee. De overvloedige fauna en flora en het historische aspect maken deze duiken extra aanlokkelijk.
Andere (1*D) Af en toe wordt er gedoken op diverse andere locaties zoals:
 - Steengroeven in WalloniĆ«
 - Stuwmeer in Luxemburg


(1*D) betekent dat 1* duikers toegelaten zijn mits ze een afspraak maken met een instructeur om voor hen in te staan.